Mats Harrysson - Byggeleder for Bymiljøetaten

Mats Harrysson er i dag utleid som byggleder til Bymiljøetaten. Her har han arbeidet siden 2014 med prosjektet i Prinsens gate og Tollbugata. Målet er å etablere toveis trikk i Prinsens gate samt gi gaten et estetisk løft fra krysset Fred Olsens gate til Nedre Vollgate (over Wessels plass). I tillegg etableres Tollbugata som toveis bussgate.

Klokken 11:00 27.02.2017 var det duket for offisiell åpning av Prinsens gate. Jubelen var stor da en gammel trikk kom kjørende oppover Prinsens gate, etterfulgt av korps, kake og kaffe. Trikkene var på plass kl. 05:00 for en testkjøring og heldigvis var alt som det skulle. Siden 2014 har det vært arbeidet med å gjøre Prinsens gate om til toveis trikkegate, samt Tollbugata til bussgate. Det har også vært lagt om gamle vann- og avløpsrør – her har det vært tilfeller av vannrør tilbake til 1800-tallet.

Mange jubler nå over at gaten står klar og at trikken kjører som normalt. I tillegg til at det har vært gjort mye som nå ligger under bakken, vil også gaten bli preget av granittheller på fortau, bymøbler og trær. Mats kunne påpeke at det har vært en del utfordringer, men at slikt er forventet for et så stort prosjekt.

- Det har vært veldig spennende å jobbe med dette prosjektet. Har hatt gode medarbeidere rundt meg og et godt samarbeid på tvers av samarbeidspartnere.

Mats har blant annet vært ansvarlig for daglig kommunikasjon med entreprenør og prosjektleder, oppfølging og kontroll, kvalitetssikring med mer.

Det har vært en intensiv helg for Mats og alle de andre involverte for å få alt ferdigstilt for åpningen her i dag. Men det syntes Mats er helt i orden, han trives med svært godt med jobben. Men jobben er ikke ferdig helt enda – nå fortsetter arbeidet med å ferdigstille prosjektet. Han regner med at dette vil skje i løpet av sommeren 2017.

Vi er veldig stolte over å ha Mats med på laget – og at han har vært med på å gjøre en så god jobb. Vi gleder oss til å følge med videre.